Kraakhelder en gezond vijverwater?

Heeschkoi is dé specialist in vijverfilters. Met onze kennis van vijvers én de beste filters kunnen wij u een kraakheldere en gezonde vijver garanderen.

Met tientallen verschillende trommelfilter (combi’s) en diverse andere filtermogelijkheden hebben wij altijd de juiste keuze voor uw situatie. Ook zijn al onze filters naar wens aan te passen tijdens het productieproces.

trommelfilter gravity 50 kuub

Een trommelfilter kopen, waar moet ik op letten?

Waar moet u op letten bij het kopen van een trommelfilter. Elke vijver is een unieke situatie, hierdoor is er voor elke situatie ook een andere oplossing nodig. Een trommelfilter is een voorfilter, dit houdt in dat het filter het vuil uit het vijverwater verwijderd.

Naast het voorfilter (trommelfilter) is er een bioloog nodig. Hierin komt een filtermateriaal wat er voor zorgt dat de schadelijke stoffen (ammoniak en nitriet) uit het water worden verwijderd. De combinatie van een goed voorfilter en een goede bioloog zorgen voor kraakhelder en gezond vijverwater.

Bij het kopen van een trommelfilter is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de vijver en het aantal (beoogde) vissen. Aan de hand van deze gegevens kunnen we een trommelfilter adviseren wat past in uw situatie. Het aantal kuub water is belangrijk voor de doorstroming en het aantal vissen is belangrijk om een groot genoeg bioloog te kunnen waarborgen.

Veel voorkomende filtratie combinaties.

Een van de meest voorkomende filtraties op dit moment zijn de trommelfiltercombi’s. Dit zijn combinatie van een trommelfilter en een bio-bak, hierin wordt een luchtschotel verwerkt en gevuld met filtermateriaal voor een bewegend bed. Natuurlijk zijn er nog veel meer filtratie mogelijkheden! Ook de trickle filters, mattenkamers en meerkamerfilters werken uitstekend met een trommelfilter als voorfilter!